Elektrosmog verminderen met aantal kleine aanpassingen

Wil jij de hoeveelheid elektrosmog in je woning verminderen maar hier niet direct een specialist voor inschakelen? Wees gerust, want je kunt zelf ook een aantal maatregelen nemen om de straling te verminderen. Veel mensen weten echter niet wat zij hiertegen kunnen doen. Ook zonder al teveel kosten te maken, kun jij al een aantal maatregelen nemen. Benieuwd wat jij kunt doen om de elektrosmog in je woning zelf te verminderen? Wij geven jou en andere websitebezoekers in onderstaande tekst enkele handige tips.

Glasvezel Telfort

Tegenwoordig krijgen steeds meer huishoudens in Nederland glasvezel. Wanneer jij zo min mogelijk elektrosmog in je woning wilt, vraag jij je ongetwijfeld af of dit een gunstige ontwikkeling is. Bij glasvezel komt namelijk heel wat straling vrij en dat is negatief voor de hoeveelheid elektrosmog in jouw woning. Toch zijner veel mensen die voorglasvezel van Telfortkiezen. Waarom? Omdat glasvezel een stuk sneller is dan het ‘standaard’ internet dat je gewend bent. Dit geldt met name voor mensen die wonen in het buitengebied. Zij hebben jarenlang te maken gehad met traag internet. Glasvezel  Telfort is voor hen dan ook een uitkomst. De hoeveel elektrosmog in hun woning nemen zij hiervoor op de koop toe.

1. Vermijd gebruik smartphone in verkeer

Het gebruik van je smartphone in het verkeer is niet alleen onveilig, maar ook nog eens slecht voor je gezondheid. Waarom? Omdat je smartphone constant verbinding zoekt met een zendmast wanneer jij je voortbeweegt. Het signaal wordt zo versterkt, waardoor er alleen maar meer straling vrijkomt. In een auto of in de trein krijg je vaak zelfs een dubbele hoeveelheid straling binnen, aangezien metaal de elektrosmog weerkaatst.

gadgets

2. Zet je telefoon ’s nachts uit

Heb jij je telefoon ’s nachts altijd naast je bed liggen? Dat is op zich geen probleem. Zorg er dan alleen wel voor dat deze uitgeschakeld is. Een telefoon die aan staat, geeft namelijk constant straling af. Dit gebeurt ook wanneer jij je smartphone niet actief gebruikt. Dit komt doordat er om de zoveel tijd verbinding wordt gemaakt met een zendmast. Om de hoeveelheid elektrosmog te verminderen, is het dus verstandig je telefoon in de nacht uit te schakelen.

3. Apparaten op afstand houden

Hoe dichter je bij een elektrisch apparaat zit, hoe groter de straling die vrijkomt. Probeer dan ook altijd op een zo groot mogelijke afstand van het betreffende apparaat te gaan zitten. Zorg er bij voorkeur dan ook voor dat elektrische apparaten, zoals een laptop, aan een snoertje zitten. Bij het bezoeken van een tech blog of andere site komt er zo dus een stuk minder straling vrij dan wanneer je er met je  neus bovenop zit.

4. Schade door straling herstellen

Elektrosmog kan schade aanrichten in je lichaam. Dit wil je natuurlijk niet hebben. Het is echter lastig om helemaal onder de straling uit te komen. In dat geval moet je haast afstand doen van al je elektrische apparaten. Dat wil je natuurlijk ook niet. Om de schade die elektrosmog in je lichaam aanricht enigszins te herstellen, is het belangrijk om voldoende antioxidanten te eten. Dit zit onder meer in knoflook, artisjokken, blauwe bessen en diverse zeevruchten.